ConciŽrge veroordeeld voor dubbele moord

fyful en Beetle hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bron: BBC De Britse conciŽrge Ian Huntley is door een rechtbank in Londen schuldig bevonden aan de moord op de 10-jarige Holly Wells en Jessica Chapman. Beide meisjes werden in augustus 2002 als vermist opgegeven en twee weken later in Suffolk dood teruggevonden. De 29-jarige Huntley en zijn vriendin Maxine Carr (26) werden vrijwel direct na de ontdekking van de lichamen door de politie gearresteerd en verhoord.

Foto afkomstig van 'News.BBC.co.uk' Huntley verklaarde tijdens de zitting op 1 december dat hij de meisjes niet vermoord had, maar wel schuldig was aan hun dood. Volgens Huntley kreeg ťťn van de meisjes een bloedneus en nam hij de twee mee naar huis om ze te helpen. Daar zou Holly met haar hoofd tegen de rand van het bad zijn aangeslagen en verdronken in het water dat in het bad stond. Jessica zou daarop in paniek zijn geraakt en hebben geschreeuwd. Om haar stil te krijgen had Huntley zijn hand op haar mond gelegd, waardoor ze stikte. Omdat hij bang was dat hij niet geloofd zou worden belde Huntley de politie niet.

De jury vond zijn verhaal echter onaannemelijk klinken en de rechter veroordeelde Huntley tot twee maal levenslang. Ex-verloofde Carr werd niet schuldig bevonden aan de moord, maar wel aan het hinderen van de rechtsgang. Zij kreeg drieŽnhalf jaar cel opgelegd.