MaleisiŽrs zien klassieke vliegende schotel

Mensen in een dorp in MaleisiŽ hebben vrijdag een klassieke vliegende schotel gezien. De ufo werd waargenomen boven een klein dorp in het noorden van Kedah nabij de Thaise grens, aldus een rapport dinsdag.

Een negenjarige jongen zag een langzaam bewegend schijfvormig object ter grootte van een auto over hun dorp Banggol Cicar zweven. Het object draaide volgens hem om zijn as, en straalde een groenachtig licht uit. De vliegende schotel was vier minuten te zien, tot het plotseling verdween. Dit meldt de New Straits Times volgens ABC News.

De jongen, Mohamad Amirul Syafiq zei dat hij in de eerste instantie dacht dat het een vliegtuig was die op het punt stond te crashen. "Ik schreeuwde naar mijn vrienden om ook naar het object te kijken. Het zweefde vlak over de top van een palmboom achter mijn huis", aldus de jongen.

Mohamad Faiz Alias, een twaalfjarige vriend, dacht dat Mohamad Amirul een grapje maakte, "maar we zagen het object zeer duidelijk in de lucht hangen. Het straalde een helder licht uit", aldus Mohamad Faiz.

Een andere vriend, Kamaruddin Othman, ook twaalf jaar oud, zegt dat hij zich realiseerde dat het object geen vliegtuig was, omdat het geruisloos in de lucht hing. Zijn 54 jaar oude vader Othman Ahmad kon de ufo nog net zien, voordat deze verdween.

Het is niet de eerste keer dat er een ufo boven het dorp verscheen. Twee jaar geleden heeft een dorpeling ook een ufo gezien. Hij zag de vliegende schotel in de lucht zweven toen hij op weg was naar de moskee om daar zijn vroege ochtend gebeden te houden.