Levenslang cel wegens organiseren orgie

Neftizz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Levenslang celstraf krijgen wegens het organiseren van een seksorgie. Het klinkt onwaarschijnlijk. Toch heeft een rechter in China dit vonnis uitgesproken.

Zo werden twee organisatoren van een orgie veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Daarnaast kregen twaalf anderen tot vijftien jaar gevangenisstraf opgelegd. Bovendien heeft China Interpol verzocht drie Japanse deelnemers op te sporen. Dit omdat China geen uitleveringsverdrag met Japan heeft.

De mensen zijn veroordeeld voor driedaagse orgie, die in september in Zhuhai plaatsvond. Hieraan namen honderden Japanse toeristen en Chinese prostituees deel.

De orgie was op poten gezet door een assistent van de hotelmanager en een manager van de marketingafdeling. De andere veroordeelden zouden volgens de rechter de prostituees hebben geleverd.

De hoge straffen geven aan hoe groot de woede van de Chinezen is omtrent de massale gangbang. De orgie vond namelijk plaats op de 72ste verjaardag van de Japanse aanval op China in 1931. De Chinezen beschouwen het feest dan ook als een grote vernedering. Ze vinden zelfs dat het incident aantoont, dat Japan nog steeds geen berouw heeft voor zijn oorlogsmisdaden. Niettemin is er tot dusver nog geen enkele Japanner aangeklaagd in de zaak.