[update] Record film kijken officieel verbroken

Murphy23x had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het record film kijken is verbroken. 23 filmliefhebbers zaten vanaf zondagochtend 00:00 uur non-stop in de Amsterdamse Cineramabioscoop films te kijken. Om 15:30 uur vandaag werd het record verbroken. Maar de filmliefhebbers gaan door tot ze de zeventig uur bereikt hebben.

Het officiële record stond op 63 uur en 27 minuten en was in handen van drie Australiërs. Maar vorige week zaterdag werd er een officieus record neergezet in New York van 66 uur en 30 minuten. Ook dat record willen de filmkijkers verbreken. Hiervoor moeten ze nog tot 18:30 uur vanavond op hun stoel blijven zitten.

Het officiële record is gebroken tijdens de verrassingsfilm Cabin Fever die ergens volgend jaar in première gaat in ons land.

Update 23:25 uur

Inmiddels is het officieuze record ook verbroken. 22 die hards hebben het volgehouden om 70 uur film achter elkaar te kijken. Om 22:00 uur vanavond werd het record gevestigd. Het Guiness Book of Records heeft het record goedgekeurd.

Tijdens de films mocht gegeten en gedronken worden. Na iedere film kregen de deelnemers vijf minuten pauze en na drie films een kwartier. De recordpoging begon met de film Underworld, de eerste van in totaal negen premières. De filmmarathon werd besloten met de film Pulp Fiction. De deelnemers moesten elke film helemaal zien, inclusief de aftiteling.