Twentsche Courant Tubantia start zondagkrant

De regionale krant Twentsche Courant Tubantia heeft de primeur met de eerste zondagskrant. Komend voorjaar begint volgens directeur G. Driehuis deze wekelijkse editie die bij de smaak van de zondag moet gaan passen. Zo komen er veel artikelen in over sport, vrije tijd, leisure, lifestyle. Ook zullen de uitgaanstips niet ontbreken. Mensen die het door de weeks te druk hebben voor de krant moeten de nieuwe zondagskrant gaan lezen. "Wij zien ook het aantal abonnees dalen. Er zijn enkele tienduizenden mensen die geen abonnee zijn omdat ze van maandag tot vrijdag geen tijd hebben om de krant te lezen of het teveel gedoe vinden. Met de zondagskrant willen we vooral die groep bereiken", zei Driehuis vanochtend.

In Nederland verschijnt bijna geen enkele zondagskrant. "Wij zijn ongeveer het enige land in Europa waar op zondag nauwelijks kranten verschijnen. In Duitsland, Engeland en Verenigde Staten verschijnen er veel zondagsbladen en ze worden vaak gelezen. Wij willen in Nederland ook die traditie opbouwen." Reden dat er in Nederland geen krant verschijnt is dat de winkels niet niet standaard open zijn. In België ligt bijvoorbeeld op zondag een krant bij de bakker.

Volgens de directeur is de tijd rijp om met een zondagseditie te komen. "De economie en daarmee de advertentie-inkomsten trekken weer aan. In het tweede jaar verwacht ik met de zondagskrant uit de aanloopkosten te komen." Marktonderzoek heeft volgens Driehuis uitgewezen dat een zondagskrant perspectief biedt.