Microsoft haalt hakenkruis uit Office

Just.an.Illusion had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Microsoft heeft veel commentaar gekregen van voornamelijk Joodse organisaties op het lettertype Bookshelf Symbol 7. Dit nieuwe lettertype in Office 2003 bevatte tot grote ergenis van de organisaties hakenkruizen.

Hoe het runenteken in het font kon opduiken, weet Microsoft niet. Het concern meldde dat het gaat om een misverstand wat zo snel mogelijk zal moeten worden verholpen. Microsoft is al bezig met een gereedschap waarmee de swastika's verwijderd kunnen worden.

De hakenkruizen werden enkele weken geleden door een klant van Microsoft ontdekt. Hierna kwamen er al snel klachten van Joodse organisaties die zich stoorden aan het symbool dat sinds nazi-Duitsland in het Westen een negatieve lading heeft gekregen.

De swastika is echter geen uitvinding van de nazi's. In het Oosten is het hakenkruis een bekend symbool voor het hogere goddelijke systeem. Onder meer boeddhisten gebruiken het bewuste teken voor het proces van de eeuwig voortdurende keten van wedergeboortes en als symbool voor het geluk.