UFO Urk mogelijk ook gezien in Mexico


De UFO die de Urkers mogelijk gezien hebben

Vergelijking in UFO-archieven kan er op wijzen dat de UFO die door verschillende Urkers bij de visafslag in Urk gezien is, mogelijk dezelfde is als die de Mexicaan Carlos Diaz van 1981 tot op heden fotografeerde en contact mee zei te hebben. Dit is uit eigen onderzoek gebleken.

Een 42-jarige Urker nam rond 20:35 een donut-vormige UFO waar bij de visafslag in Urk. Het object was volgens hem donutvormig en straalde kleuren uit van het hele kleurenspectrum. De UFO was volgens hem zo'n 50 meter breed, en maakte een zoemend geluid. Een andere 31-jarige Urker en zijn broer nam het object ook waar, maar zij stonden ergens anders. Hij zag het vanaf de dijk met uitkijk op het meer. Toen hij het zag riep hij zijn broer, die het object ook zag. De beschrijving van deze Urker komt overeen met de 42-jarige Urker.

De beschrijving van de Urkers lijkt zeer overeen te komen met de plasma-schepen die de Mexicaan Carlos Diaz sinds 1981 fotografeerde. Hij heeft naar eigen zeggen contact gehad met de buitenaardsen, en heeft de UFO's veelvuldig gefotografeerd. De UFO's waren donutvormig en straalden alle kleuren van het kleurenspectrum uit. Ze maakten een zoemend geluid. Foto's en een uitgebreider verhaal zijn o.a. hier en hier te lezen.

Carlos Diaz' foto's zijn zeer grondig geanalyseerd. De Mexicaanse ufoloog Jaime Maussan gaf de originele filmnegatieven aan Victor Quesada van de Polytechnical Institute van de Universiteit van Mexico voor onderzoek. Quesada zegt: "We zijn geschokt. Het spectrum van het licht van het object was iets wat we nog nooit eerder hebben gezien. Het doorbrak alle voorgaande parameters en kwam niet overeen met wat dan ook in onze databanken. Het licht was zeer intens. Er was geen bewijs van superimpositie of een hoax. We schatten dat het object zo'n 30 tot 50 meter in diameter is". Interessant genoeg werden de foto's ook door Dr. Robert Nathan van NASA's Jet Propulsion Laboratory in CaliforniŽ geanalyseerd. Nathan, die een overtuigd scepticus is, kon ook geen bewijs van bedrog vinden.

Of de Urkers werkelijk hetzelfde object gezien hebben, is niet bekend. Indien meer Urkers of Nederlanders het object gezien hebben, kunnen ze dit (anoniem) melden.