Internationaal televisiestation in Limburg

Twee commerciële televisiestations in het Nederlandse Limburg en het Vlaamse Limburg gaan samenwerken. Onder de naam 'TV Limburg' gaan de gefuseerde Nederlandse televisiestations TV Totaal en TV Sittard en TV Limburg in Hasselt in januari televisie maken voor de grensstreek.

Doel van het project is de kijkers in de beide Limburgen beter en ruimer te informeren over wat er dagelijks in de 'Euregio' speelt. "TV Limburg komt op precies het goede moment. We zochten na de fusie een ideale naam. Die hebben we nu gevonden", aldus Directeur W. Claessen van het Nederlandse station. Zijn Belgische collega E. Bujok vult aan: "L1 is een dominante speler op de markt. Samenwerking met TVT en TV Sittard is alleen maar goed."

Hoe de samenwerking er exact uit gaat zien moet nog uitgewerkt worden. "Wij gaan commercials werven voor Hasselt en zij voor ons. Dat moet beide stations 200.000 tot 300.000 euro per jaar extra opleveren. Ook willen we samen programma's gaan ontwikkelen en personeel opleiden", aldus Claessen.