Gisteren veel UFO's boven Nederland

Maandag zijn in Nederland door verschillende mensen UFO's gezien. In Dordrecht nam een 26-jarige student met zijn vriendin een onverklaarbaar object waar. Er was een zeer heldere lucht en er waren geen wolken te bekennen. De man liep met zijn vriendin door het Wantijpark, toen hij plotseling een object waarnam.

"Ik liep in het park met iemand naast mij, en we kwamen bij een open vlakte aan, die omgeven is door bomen. Ik keek naar de heldere lucht en zag zeer duidelijk een object. Ik dacht eerst dat het een helicopter was, maar het bewoog niet en er was geen geluid. Het bleef stilhangen. Ik zei tegen de persoon naast me, 'Kijk... een UFO!' waarop ze in de lucht keek, maar naar de verkeerde kant. Ondertussen werd het object rood en het verdween in het niets, zonder sporen van condens. Het was helemaal weg. Ik bleef verwonderd staan en vroeg aan de persoon naast me of ze echt niets gezien had. 'Nee...' zei ze. Ik ging even aan mijzelf twijfelen, maar nee, 'Ik wist wat ik had gezien!'", aldus de man.

De waarneming duurde ongeveer 1 minuut. De getuige nam vanuit een waarnemingshoek van 70 graden een ovaal-rond metaalachtig object waar, dat stationair in de lucht hing. Het was grijs/metaalachtig van kleur. Het object bevond zich volgens de man op een afstand van ongeveer 700m en een hoogte van zo'n 750m. De getuige denkt dat het object zo groot als een helicopter geweest moet zijn. Het object veranderde in een rood-oranje vuurgloed, waarna het in het niets verdween. In de buurt van de plek waar de waarnemer het object zag, waren volgens hem condenssporen te zien van vliegtuigen of straaljagers. Er was volgens hem geen geluid afkomstig van het object.

Ook vanuit Urk kwamen er diverse meldingen van een onge´dentificeerd vliegend object. Deze werd gezien boven het IJsselmeer. Een 42-jarige inwoner zag maandag omstreeks 20:35 bij de visafslag een UFO. Het was een heldere avond, en het vroor.

"De UFO was duidelijk te zien boven het IJsselmeer, bij de ingang van de haven. Dit is een drukke plek, heel waarschijnlijk zagen veel meer mensen deze UFO. Mogelijk zijn er ook foto's c.q. video-opnames gemaakt. Het object straalde een enorm fel licht uit wat een gloed naliet op het water. Van tijd tot tijd veranderde kleur van het licht. Uiteindelijk nam het het hele kleurenspectrum aan. De vorm van het object was, ondanks het felle licht, vrij duidelijk. Het object was donut-vormig. Toen het object bewoog kon ik zelfs sterren door het gat heen zien. Het maakte een licht, haast statisch geluid, wat overkwam als een soort gezoem. Ik meen dat het object iets liet vallen in het water, hier ben ik echter niet zeker van. Het object schoot snel weg in de ruimte. Ik neem aan dat andere mensen wellicht melding hebben gedaan bij andere instanties", aldus de Urkenaar.

De getuige nam een donut-vormig object waar, dat 50 meter breed en diep was, en ongeveer 20 meter hoog. Het object nam zowat alle kleuren van het spectrum aan. Het object werd onder een waarnemingshoek van 20 tot 70 graden waargenomen. Het bevond zich op een afstand van ongeveer 25m en een hoogte van zo'n 35m. Het object schoot uiteindelijk vloeiend en met hoge snelheid de ruimte in. De totale duur van de waarneming was volgens de man 90 minuten.
Na de waarneming zei de getuige last te hebben van ge´rriteerde ogen en hij had een tintelend gevoel over heel zijn lichaam. Er waren geen electronische bij- of nawerkingen. Alles leek nog goed te werken, lantaarnpalen, auto's etc.

Andere getuigen, Een 31-jarige sociaal medewerker uit Urk en zijn broer, namen rond 20:45 de UFO waar boven het IJsselmeer. "Ik stond op de dijk met uitkijk op het meer. Ik stond te vissen naar paling op de dijk en toen zag ik een lichtbol. Het object was fel licht (wit) en nam later warme kleuren aan (rood, geel, groen in ieder geval). Het object moet ongeveer 70 minuten aan de hemel gestaan hebben. Ik ben ondertussen nog naar huis gerend om me broer te halen... Dat duurde zo'n 5 minuten. Toen wij terug kwamen op de dijk was het object nog steeds te zien. Ik heb het niet zien aankomen maar het verdween naar boven, richting de hemel; Het schoot weg naar boven. Het bewoog zich vloeiend voort toen het verdween. Mijn ogen tintelden na afloop.", aldus de getuige.

De getuige nam een ronde schijf waar. De grootte kan de getuige moeilijk inschatten, maar hij schat dat het ongeveer 40 meter of breder was. Hij schatte de grootte in door het te vergelijken met de visafslag. De getuige nam het object waar onder een waarnemingshoek van 30 graden. Het object bevond zich op een afstand van 100m en een hoogte van 35m. De UFO schoot bewoog zich erg snel en vloeiend voort toen het 'naar boven schoot'. De duur van de waarneming was maar liefst 70 minuten. Er deden zich geen electronische bij- of nawerkingen voor; "Ik had niet zoveel spullen bij me, afgezien van mijn visuitrusting."

"Ik hoop dat ik alles zo goed mogelijk heb beschreven. Het object was in ieder geval iets wat ik nog nooit in mijn 31-jarige leven heb gezien. Mijn broer kon het ook niet uitleggen. Ik neem aan dat er wel meer mensen het object gezien moeten hebben," aldus de getuige. Wellicht worden de UFO's vandaag opnieuw gezien. Waarnemingen kunnen hier gemeld worden. De meldingen zullen door professionele instanties behandeld worden. Foto's en video's zijn volgens de instanties belangrijk om toe te voegen.

De getuigen zijn allen onbekend van elkaar. De case zal door UFO Werkgroep, MUFON, en andere instanties verder onderzocht worden.