Meerdere getuigen zien UFO bij Kentucky

Eind november werd in de staat Kentucky in het stadje Morehead door verschillende getuigen een UFO gezien. Door andere getuigen werd vanuit dezelfde richting en dezelfde locatie een vrouw gehoord die luidkeels enkele malen om hulp schreeuwde. Een uitgebreide zoektocht door de lokale alarmdiensten waren het gevolg.

Een rapport - waarschijnlijk afkomstig van het een lid van het search & rescue team - kwam in handen van Peter Davenport van het National UFO Reporting Center in de VS. Het rapport werd overhandigd door een anoniem persoon en later werden de meldingen door politie en afzonderlijke agenten geconfirmeerd. Het rapport luidt als volgt:

"Morehead-Rowan Co. Rescue Squadron kreeg een melding binnen Morehead Politie Departement van een vrouwelijke stem die angstig en luidkeels om hulp riep in een volgroeid weideveld. Van twee getuigen is bekend dat zij een fel licht zagen boven het veld op het moment dat zij de vrouw om hulp hoorden schreeuwen. Dit licht bleef ca. 1 minuut boven het veld hangen. Het Rescue Squadron arriveerde op de plaats niet lang nadat de melding was binnengekomen en begon de lokatie te onderzoeken. Ook zochten zij de omgeving af naar een vrouw, waarvan de schreeuw om hulp mogelijkerwijs afkomstig kon zijn. Aangezien het al donker was, werd de hulp van de brandweer ingeroepen om met behulp van een thermal IR camera de omgeving af te zoeken, zonder resultaten. Zolang er geen melding binnenkomt van een vermist iemand, zal de zoektocht niet langer voortgezet worden."

Direct nadat dit bericht binnenkwam is dit geverifieerd bij de Morehead Politie: "Er was inderdaad een zoektocht op 11 november naar aanleiding van een vrouw die drie keer luidkeels om hulp zou hebben geschreeuwd, in de buurt van de regio Adams Lane." Ook de lokale brandweer bevestigde dit bericht en de zoektocht met de thermal IR camera. De melding zou net na tien uur 's avonds binnengekomen zijn. Er is daarna door zowel de politie als de brandweer zo'n anderhalf uur lang gezocht naar de vrouw. Eén agent van het departement beweerde dat het Noorderlicht voor de lichtbol werd aangezien, aangezien er toen nog actieve zonnestormen op Aarde neerkwamen. Echter, de hoofdgetuige, diegene die anoniem wenst te blijven, is een hoogopgeleide professor, is er zeker van dat hij het Noorderlicht wel van een dergelijke lichtbol weet te onderscheiden, dus deze verklaring is niet overtuigend.

Hier zijn foto's van het veld te zien waar de UFO verscheen. Meer informatie en onderzoek is hier te vinden.