Dodelijke steekpartij na opmerking over fietser

NeoGenic, banana en NLBADBOY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man uit Rotterdam die op 23 november overleed aan de gevolgen van een steekpartij, is waarschijnlijk neergestoken vanwege enkele opmerkingen die hij maakte tegen de dader. Dit meldde de politie, die de zaak onderzoekt, vandaag.

Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer naar huis liep na een avondje stappen. Onder het lopen belde hij een vriendin met zijn mobiele telefoon. Zij hoorde dat de man praatte met een passerende fietser. De man zei: "jee, die is behoorlijk van het paadje af". Toen de vrouw aan de telefoon vroeg of hij een bekende tegenkwam, zei hij: "nee joh, er fietst hier een gek". Ze hoorde hem tegen de fietser zeggen: "kijk uit man, dadelijk val je nog".

Aan geluiden door de telefoon hoorde ze dat er gevochten werd. Na een gesmoorde kreet werd de verbinding verbroken. Even na zes uur werd het slachtoffer gevonden door voorbijgangers. Hij was ter plaatse overleden aan meerdere steekwonden en beroofd van zijn telefoon en portemonnee. Vanavond zal in Opsporing Verzocht aandacht besteed worden aan de zaak.