Verdachte (15) moord Maja zondag vrij

Eén van de verdachten in de zaak van de moord op de 16-jarige Maja Bradaric komt zondag vrij. Het gaat om de 15-jarige Nina K., die een hartsvriendin van Maja was. Hoewel het Openbaar Ministerie haar langer wilde vasthouden, zag de rechter-commissaris hiervan af.

Aanstaande zondag loopt de inbewaringstelling van Nina K. af. Ondanks het feit dat de 15-jarige vrijkomt, blijft ze wel verdachte in deze moordzaak.

Op dit moment zitten, behalve Nina K., nog drie verdachten vast: Goran M. en Ferdi O. (beiden 18) uit Nijmegen en Beuningen en de 16-jarige Goran P., ex-vriend van Maja. Zij blijven allen in beperking, wat inhoudt dat ze geen contact met de buitenwereld mogen hebben en alleen met hun advocaat mogen spreken. Gisteren werd het verzoek om de beperking van Goran P. op te heffen door de rechter-commissaris afgewezen.

Diverse media publiceerden gisteren details over de gruwelijke moord op de 16-jarige Maja. Hieruit blijkt dat Nina K. degene was die Maja op de bewuste avond uit haar ouderlijk huis naar buiten lokte. Daarna is Maja in de auto met de overige drie verdachten gestapt. Daarin werd ze door Goran M. met een touw gewurgd. Haar lichaam werd later brandend in de uiterwaarden bij Bemmel aangetroffen.