Productie auto's op LPG stopt

Tegen 2005 zullen er bijna geen nieuwe auto's meer worden gemaakt die op LPG kunnen rijden. Reden hiervan is de afnemende betrouwbaarheid van LPG. Doordat nieuwe auto's steeds meer elektronische apparatuur hebben en de motoren ervan steeds strakker worden afgesteld zal het steeds vaker voorkomen dat de motor afslaat of zelfs helemaal niet start van auto's die op LPG rijden.

Fiat, Toyota en Volkswagen stoppen dit jaar al met het maken van auto's die ook geschikt zijn voor LPG-inbouw. Mercedes, Ford en BMW zijn daar al enkele jaren geleden mee gestopt. De laatste jaren heeft LPG een hoop aan populariteit moeten inleveren. Slechts anderhalf procent van alle nieuw verkochte auto's heeft een LPG installatie. Dit waren er in 2001 nog 29.000, in 2003 slechts 11.000 auto's.

Vorige week nog is een grootscheepse campagne aangekondigd door de LPG-branche, om het rijden met LPG te promoten. Bij leasemaatschappijen worden goedkopere gas-systemen aangeboden en alle storingen zouden vier jaar lang snel worden opgelost. Dit zal echter niet veel helpen, aldus directeur Vedder van Leaseplan.