Bush begaat misstappen bij bezoek aan Irak

Pierre_Smirnoff_2 had ons via de newssubmit een herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank! Ook seriewoordenaar en HubJub bedankt voor jullie newssubmit !

Irak: icoontje Na het verrassingsbezoek van Bush aan de troepen in Baghdad afgelopen 27 november jongstleden zei Bush dat hij meteen zou zijn omgekeerd als zijn komst van tevoren zou zijn uitgelekt. Daarnaast werd er verteld dat een piloot van British Airways het vliegtuig van de president had gezien en daarop een korte woordenwisseling volgde.

Volgens persbureau Reuters zei British Airways op 2 december dat geen enkele piloot van de Britse vliegmaatschappij contact heeft gemaakt met Air Force One tijdens Bush zijn geheime vlucht naar Bagdad op thanksgiving.

Het Witte Huis kwam na het persbericht van Reuters met een verklaring dat het "de verkeerde indruk achtergelaten had" en dat "de eigenlijke conversatie plaats had gevonden tussen Air Force One en de verkeerstoren in Londen." Wederom ontkende British Airways deze uitspraak en zei dat "geen enkele piloot heeft bevestigd dat er contact is gemaakt of het gesprek heeft gehoord."

Het houdt hier echter niet bij op. Zo blijkt de kalkoen die Bush serveerde voor de soldaten bij aankomst in Irak van plastic te zijn. Bush zou de kalkoen in het kader van Thanksgiving hebben bereid voor de soldaten. Volgens de Washington Post hield Bush eigenlijk een nep-schotel vast met een nep-kalkoen. Voor de camera's deed hij alsof hij een feestmaaltijd aan het serveren was.

De omsteden kalkoen