België wil ontvoerde meisjes uit Iran terughalen

bbstreams had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Belgische ambassade in Iran zitten sinds deze week twee Belgische meisjes van Iraanse komaf, die door hun vader naar Iran werden ontvoerd. Deze week wisten ze op weg naar school in een taxi te springen en te ontsnappen naar de ambassade.

De kinderen zijn in België toegewezen aan hun moeder, een Iraanse die arts is in Luik. De vader ontvoerde de meisjes in augustus, nadat hij ze meenam op vakantie naar Griekenland. De oudste dochter vertelde haar moeder in een brief dat zij en haar zusje in Iran weinig eten krijgen en dat hun vader hen slaat. De directeur van de Iraanse school waar de meisjes op zitten, schreef volgens de moeder dat haar dochters vaak blauwe plekken hebben.

Een groot probleem is dat Iran de rechterlijke uitspraak van België over de toewijzing, niet accepteert. Er wordt nu onderhandeld over een vrijgeleide van de meisjes uit de ambassade. De Belgische minister Louis Michel (Buitenlandse Zaken) heeft verklaard desnoods persoonlijk naar Teheran te willen reizen om daar de meisjes te bevrijden.