Bizar Chileens wezentje blijkt organisch

In oktober werd in Chili een merkwaardig mensachtig wezentje van vijftien centimeter groot gevonden. Het wezentje werd bij een kerk 150 kilometer van Iquique opgegraven. Voordat er onderzoek gepleegd kon worden werd het wezentje verkocht aan een anoniem persoon. De huidige eigenaar is nu getraceerd.

Het Chileen-Spaans Instituut voor Onderzoek en Exobiologische Studies (IIEE) heeft delen van het wezentje mogen onderzoeken, en het blijkt dat deze van organisch materiaal is. IIEE kan het wezen voor zes miljoen overkopen van de huidige anonieme eigenaar. Het wezentje wordt momenteel niet goed geconserveerd door de huidige eigenaar. De schedel is zich al aan het ontbinden.

Onderzoeker Mario Dussuel draagt als theorie aan dat het een menselijk embryo kan zijn, met als argument dat de schedel een breuk heeft die mogelijk veroorzaakt is door abortus. Desalniettemin zijn de karakteristieken van het wezen niet gelijk een menselijk embryo, maar dit kan mogelijk een vergroeiing zijn. Deze hypothese moet nog geverifiŽerd worden door genetische experts, aldus Dussuel.