Maja Bradaric vermoord vanwege roddels

De 16-jarige Maja Bradaric is vermoord vanwege roddels die zij zou verspreiden. Dat zou blijken uit verklaringen van verdachten.

De 18-jarige hoofdverdachte Goran M. zou de 16-jarige scholiere uit Nijmegen in de auto tijdens het rijden hebben gewurgd met een stuk touw. Maja zat rechtsvoorin, Goran M. zat achter haar. Twee andere verdachten - Ferdi O. (18) en Maja's ex-vriend Goran P. (16) - zaten toen ook in de auto. In dezelfde auto lag een jerrycan met benzine waarmee later het lichaam van Maja in brand werd gestoken. Goran M. zou hebben gehandeld uit woede op het hem goed bekende meisje. Maja zou roddels over hem verspreiden.

Het plan om Maja te doden en vervolgens te verbranden zou vantevoren in de vriendengroep van Goran M. zijn bedacht. De hoofdverdachte had een overheersende invloed op zijn medeverdachten. Daardoor heeft bijvoorbeeld Nina K. het slachtoffer uit haar ouderlijk huis gelokt. Ook Nina K. zit, samen met drie andere verdachten, nog vast.

Maja Bradaric werd op 17 november vermoord en daarna in brand gestoken. Haar lichaam werd in de nacht van 17 op 18 november brandend aangetroffen in Bemmel. Eerder meldde De Telegraaf dat Maja werd vermoord omdat ze 'te westers was' en dat een familierelatie tussen de hoofdverdachte en Maja zou bestaan. Dit werd later door het Openbaar Ministerie ontkend.