'Dood van Holly en Jessica was ongeluk'

Ian Huntley, die wordt verdacht van de moord op de Engelse meisjes Jessica Chapman en Holly Wells, heeft bekend dat hij verantwoordelijk is voor de dood van de twee meisjes. Hij ontkent echter dat hij de meisjes heeft vermoord.

De 10-jarige schoolmeisjes werden sinds 4 augustus 2002 in het Engelse Soham vermist, waarna hun lichamen twee weken later werden gevonden in Lakenheath, Suffolk.

Volgens de 29-jarige Huntley, die voor het eerst tijdens het proces zelf sprak, was sprake van een ongeluk. Eťn van de meisjes zou een bloedneus hebben gekregen. Huntley bood hen aan om te helpen en nam hen mee naar huis. In de badkamer zou Holly met haar hoofd op de rand van het bad zijn geslagen. Daarna zou ze in het bad zijn verdronken waar een laag water stond voor de hond van Huntley.

Haar vriendin Jessica raakte vervolgens in paniek en begon te schreeuwen waarna Huntley zijn hand op haar mond zou hebben gelegd. Korte tijd later ademde ook zij niet meer. Huntley verklaarde vandaag dat ook hij in paniek raakte. Dat zou ook de reden zijn geweest waarom hij probeerde de lichamen van Holly en Jessica te verbergen. Omdat hij dacht dat hij niet zou worden geloofd, belde hij niet met de politie.

De speurtocht naar de vermiste meisjes en de vondst van de lichamen daarna hield Groot-BrittanniŽ weken in haar greep. Spelers van voetbalclub Manchester United, de favoriete club van Holly en Jessica, deden oproepen aan de meisjes om naar huis terug te keren. Toen hun lichamen werden gevonden, werd bij voetbalwedstrijden ťťn minuut stilte in acht genomen.