Recordaantal kijkers voor Kopspijkers

De uitzending van het VARA-tv-programma Kopspijkers heeft afgelopen zaterdag een recordaantal van 3,64 miljoen kijkers opgeleverd. Daarmee werd het vorige record van 3,2 miljoen kijkers ruim overtroffen.

De uitzending van afgelopen zaterdag trok zelfs mťťr kijkers dan de zondagavonduitzending van Studio Sport. Hierin werd aandacht besteed aan de voetbalklassieker Ajax-Feyenoord, maar het aantal kijkers (3,4 miljoen) overtrof het aantal van Kopspijkers niet. Naar de Champions League-wedstrijd Ajax-AC Milan van vorige week woensdag keken 3,1 miljoen mensen.

Kopspijkers bij EK voetbal?
Als gevolg van de groeiende populariteit van Kopspijkers wordt overwogen om tijdens het EK voetbal, in juni volgend jaar, twee of drie uitzendingen van Kopspijkers op lokatie te gaan maken. Jack Spijkerman bevestigde de plannen vandaag: "We hebben dit plan inderdaad neergelegd bij de VARA-directie en die reageerde enthousiast op het voorstel. We gaan nu uitzoeken of het mogelijk is en wat de kosten zullen zijn. Ik weet dus nog niet of het lukt, maar de cabaretiers die ik heb benaderd, voelen er veel voor. Het theaterseizoen is dan immers voorbij". Eerder werd bekend dat Kopspijkers ook in 2004 doorgaat.

Het cabaret, dat iedere week onderdeel van de uitzending is, zorgde begin november nog voor ophef in de Tweede Kamer. Zo leverden premier Balkenende en minister Donner (Justitie) kritiek op satirische programma's waarin het koningshuis belachelijk wordt gemaakt. VVD en D66 waren niet blij met de acties van Balkenende en Donner. Er werd zelfs gesuggereerd dat koningin Beatrix hierover boos zou zijn, maar de Rijksvoorlichtingsdienst ontkende dat later.