[update] 'Maja vermoord omdat ze te westers was'

De 16-jarige Maja Bradaric uit Nijmegen is vermoord door haar neef Goran M. (18), schrijft de Telegraaf. Het uit BosniŽ afkomstige meisje, dat op gruwelijke wijze werd omgebracht en daarna in brand werd gestoken, blijkt slachtoffer van een wraakactie van een familielid.

Goran M. zou de moord met voorbedachten rade gepleegd hebben omdat Maja zich 'veel te westers' zou hebben gedragen, en haar moslimcultuur wat betreft vriendjes ''aan haar laars lapte en daarmee haar familiekring te schande gemaakt heeft'', zo hebben goed ingevoerde bronnen rondom het onderzoeksteam aan de Telegraaf laten weten. Ze weigeren echter specifiek het woord eerwraak in de mond te nemen.

De andere hoofdverdachte is de 18-jarige Ferdi O. die een deel Turkse achtergrond heeft. Hij heeft toegegeven dat hij zijn vriend Goran M. een handje geholpen heeft. Maja's ex-vriendje Goran P. (16), wordt door justitie gezien als medeplichtig omdat hij belangrijke informatie over de moord zou hebben verzwegen. Hij ontkent de moord gepleegd te hebben en zegt zich nu gebruikt te voelen. Strafrechtelijk gezien kan hem, doordat hij info achter gehouden heeft, mogelijk mede plegen van de moord aangerekend worden.

Update 11:35

Het Openbaar Ministerie ontkent dat er een familierelatie bestaat tussen de 18-jarige Goran M. en Maja Bradaric. De Telegraaf, dat zoals eerder vermeld zich zegt te baseren op bronnen rondom het onderzoeksteam, meldt dat Goran M. de neef is van Maja, en net als haar een Bosnische moslim is.