Sinterklaas boos over kerstboom op Dam

Martijn16 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinterklaas is teleurgesteld over de kerstboom die door het stadsbestuur al in november op de Dam in Amsterdam is geplaatst. De goedheiligman laat dit weten in een brief aan burgemeester Cohen en het stadsdeelbestuur.

De goedheiligman hoopt vurig dat hij volgend jaar een Amsterdams Pact kan sluiten met de Kerstman om te voorkomen dat elkaar niet voor de voeten gaan lopen. In Brussel werd dit al eerder gedaan door de twee. Daar beloofden ze in het Pact der Gevers elkaars tradities en gebruiken te respecteren.

In het pact staan drie richtlijnen waar ouders, handelaren en overheden zich aan zouden moeten houden. Deze luiden:

1) Intochten en andere manifestaties met Sinterklaas of de Kerstman in de hoofdrol mogen niet te lang voor het officiële feest plaatsvinden.
2) Kinderen moeten worden aangemoedigd en beloond, menen de kindervrienden. Kinderen de stuipen op het lijf jagen is dan ook uit den boze.
3) Kinderen moeten leren delen met leeftijdgenootjes die het minder breed hebben, zonder daarvoor een tegenprestatie te verlangen.

Sint Nicolaas wilt dat Cohen gaat bemiddelen bij het sluiten van een Amsterdams Pact volgend jaar in oktober. Bovendien hoopt de goedheiligman dat hij ervoor zorgt dat de naleving van de richtlijnen wordt gestimuleerd.