Overvaller aangehouden dankzij burger

_Daniel_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdagavond heeft de politie een 20-jarige inwoner van Venray aangehouden op verdenking van het plegen van een overval. Deze aanhouding was mogelijk dankzij het optreden van een 42-jarige man uit Venlo.

De man fietste die avond met zijn dochter door Venlo toen hij hoorde dat een 39-jarige man uit Steyl was overvallen toen hij geld wilde storten bij een bank. Terwijl omstanders de politie waarschuwden, achtervolgde de Venlonaar op de fiets één van de daders, die was weggerend. Het tweetal sprong ter hoogte van de Koninginnesingel in een stilstaande bus. De Venlonaar zei dat de man een overval had gepleegd en dat hij mee moest komen. De buschauffeur zette de mannen echter allebei uit de bus.

Buiten rukte de verdachte zich weer los en rende weg. De Venlonaar zocht contact met zijn dochter, die ervoor zorgde dat de politie in de richting van de verdachte geloodst werd. Haar vader zorgde er intussen voor dat de verdachte bij zijn vlucht geen hulp kreeg van omstanders die hij om een lift vroeg. Kort daarna was de politie ter plaatse om de verdachte aan te houden.

Inmiddels is er aangifte gedaan door het slachtoffer van de overval. De 39-jarige man verklaart dat de twee daders een sealbag wilden stelen die hij bij een bank aan de Keulsepoort wilde deponeren. Dit heeft hij echter kunnen voorkomen door op de sealbag op de grond te gaan liggen en te schreeuwen, waardoor zijn belagers vluchtten. Eén van de daders is ontkomen. De 42-jarige Venlonaar zal binnenkort op gepaste wijze in het zonnetje worden gezet.