"Mensen binnenkort bestuurd door microchip"

Achter de schermen heeft D.A.R.P.A. (= Defense Advanced Research Projects Agency), dat geleid wordt door admiraal John Poindexter, al jaren gewerkt aan een nieuwe implantatiechip, die de MMEA (= Multiple Micro Electrode Array) heet. Deze chip is veel geavanceerder dan de Digital Angel Veri-Chip, wat een microchip implantaat is, die persoonlijke en medische informatie bij kan houden. Dit meldt de site UFO Plaza in een artikel.

De MMEA chip wordt chirurgisch geimplanteerd in een menselijke zenuw of een specifiek gebied in de hersenen. De chip is momenteel iets kleiner dan een Tic Tac muntje. De chip die in de pionier Professor Kevin Warwick werd geimplanteerd heeft 100 elektroden; elke elektrode lijkt op een kleine naald en is in staat om elektrische signalen te detecteren die door het zenuwstelsel lopen, en om tevens elektrische signalen naar het zenuwstelsel te sturen, door gebruik te maken van een RF (= Radio Frequency) device, die verbonden is met de MMEA.

Deze implanteerbare chip is jaren verder dan de Veri-Chip. Het zou een onderdrukkende globale overheid de mogelijkheid geven om gehele populaties te reguleren via een geraffineerd software programma.

Een van de meeste fundamentele doelen van de MMEA is om elektrische impulsen van biologisch weefsel te onderscheppen en vast te leggen. Momenteel worden er uitgebreide testen verricht op menselijke subjecten om de exacte elektrische frequentie van een wijde variëteit van menselijke emoties, gevoelens, en diverse mechanische acties te ontdekken. Elke verschillende emotie of gevoel heeft een iets andere radiofrequentie. De exacte frequenties worden opgeslagen in de BMI - de Brain Machine Interface software.

In de toekomst kan een persoon in staat zijn om een signaal via de RF zender te versturen, die een persoon bv. pijn of plezier kan geven, waarvan de exacte frequentie uit de BMI software komt. Als zo'n device geïmplanteerd wordt in een specifiek gebied van ons zenuwstelsel, die de mogelijkheid heeft om elektrische patronen te detecteren en vervolgens door te sturen naar een computer met speciale software om deze data op te nemen en te analyzeren, kan men bepalen welke elektrische patronen ons bv. een been laten bewegen. Vanuit de RF zender kan men een of meerdere personen tegelijk op deze manier een handeling laten verrichten.

Wat vele mensen niet weten is dat het Amerikaanse ministerie van defensie een onderzoekprogramma subsidieert met veel engere implicaties. Het bedrijf Brain Machine Interfaces ontwikkelt ook technologie, dat belooft om direct gedachtes uit een levend brein te lezen - en zelfs gedachten in kan brengen. Het onderzoek, dat o.a. uitgevoerd wordt op het Massachusetts Institute of Technology, is al verbazend ver gevorderd. Aapjes in een laboratorium kunnen de beweging van een robotarm reguleren door alleen hun gedachten te gebruiken. En vorig jaar kondigden wetenschappers in New York aan, dat ze de bewegingen van een rat konden reguleren door elektrodes in zijn brein te implanteren, waardoor ze het over de laboratoriumvloer konder sturen alsof het een auto met afstandsbediening was.

Er is niet veel verbeelding nodig om hierin een 'Matrix'-achtige cyberpunk dystopia in wording te zien: chips die valse gedachten opleggen, machines die op slechte gedachten scannen, cognitief toenemende staatveiligheidsdiensten, die een meedogenloos bevel opleggen aan een recalcitrante bevolking.

De voornaamste wetenschapper in dit veld is Professor Kevin Warwick. In zijn laatste boek Mind of the Machines geeft hij een waarschuwing over een toekomst waarin machines intelligenter zijn dan mensen. Warwick heeft zelf een implantaat in zijn zenuwstelsel, dat gelinkt is aan een computer. Zijn nieuwste experiment heet 'Project Cyborg' en levert opwindende resultaten op.

Het doel van het door de overheid gesponsorde BMI onderzoek is om uitvoer en invoer van de hersenen te creeren, die additioneel zijn t.o.v die normaal plaats vinden.

Warwick is al in staat om zijn vrouw, waar ook een chio met RF link geimplanteerd is, dezelfde handeling te laten verrichten of gevoel te laten voelen, die hij zelf verricht of voelt. Theoretisch zou het mogelijk zijn dat Kevin in Londen zijn arm aanraakt, en dat zijn vrouw hetzelfde voelt op exact dezelfde plaats, ook al is ze in New York.

De mogelijkheden lijken oneindig. Als bv. een bepaalde kwaal een specifiek elektrisch signaal heeft, zou het zenuwstelsel zo gemanipuleerd kunnen worden dat de persoon niet langer meer de kwaal voelt.

Als er de mogelijkheid is om mentale en fysieke gevoelens en acties van mensen te manipuleren, zal de MMEA vele praktische toepassingen hebben in de medische wereld, door het individu, maar vooral door de overheid.

Het belangrijk dat het grote potentieel in ogenschouw genomen wordt voor stricte controle van gehele populaties. Het zou mogelijk zijn om een gehele populatie te kalmeren, of ze dezelfde gedachten op hetzelfde moment te laten denken. Als dit soort wapen in handen valt van de verkeerde groepen, die bv. als doel hebben de controle over de hele wereld, kunnen er vervelende dingen gebeuren.

De Amerikaanse overheid ziet het potentieel in van controle over gehele populaties, zoals in het recente 'Wireless Cloud Experiment' duidelijk wordt.
De University of Georgia heeft samen met de lokale overheid WAG, de Wireless Athens Group opgericht, die een 'wolk' creëert over een gebied, waar iedereen vrij internet kan krijgen. Deze technologie heeft echter een duistere kant. Deze zelfde 'Wireless Cloud', die over een gebied of stad 'hangt', kan ook met MMEA chips communiceren en controleren, die in mensen geimplanteerd zijn. Een RF zender vanuit deze 'wolk' kan iedereen die geimplanteerd is een bepaald gevoel opleggen of gedachten implanteren, die totaal op de wil berusten van de mensen die de BMI software reguleren.

Hoewel deze implantaten verschillen van de 'alien implants' die bij vele alien abductees naar eigen zeggen zijn aangetroffen, is het niet ondenkbaar dat deze implantaten in de toekomst ingebracht zullen worden bij de beruchte re-abductions van abductees door het leger, waarvan er in de UFO-literatuur talrijke voorbeelden van zijn. Als het leger controle wil hebben over de handelingen en gevoelens, die abductees respectievelijk verrichten of voelen, zijn zulke chips ideaal.

23 juni vond een DARPA conferentie plaats, het programma is hier te lezen.