ItaliŽ pakt vijf 'aanslagwervers' op

In ItaliŽ zijn 5 mensen opgepakt die verdacht worden van het ronselen van vrijwilligers voor zelfmoordaanslagen. Het gaat om vier mannen en een vrouw. Eťn van de aangehouden personen is de Algerijn Mahjoub Abderrazak.

Abderrazak heeft volgens de Italiaanse justitie een belangrijke functie binnen het terreurnetwerk al-Qaeda. De Algerijn werd deze zomer ook al in Duitsland opgepakt, op verdenking van terrorisme; een maand werd hij vrijgelaten wegens gebrek aan voldoende bewijs.

Imam

Ondertussen heeft de imam uit Senegal, die onlangs ItaliŽ werd uitgezet, gezworen dat hij van Rome de hoofdstad van een moslimstaat zal maken. De imam, Abdul Qadir Fall Mamou, zei op een Senegalese radiozender dat ItaliŽ een islamitische staat moet worden. ''De Profeet heeft gezegd dat Rome moet ingericht worden als een moslimstaat en wij zijn momenteel aan dat project aan het werken'', zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

De imam werd ItaliŽ uitgezet omdat hij het in zijn preken voortdurend zou hebben gehad over aanslagen in Rome. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken was de imam een bedreiging voor de staatsveiligheid.