Belgische bomexperts maken radarkast onschadelijk

Duckbas, Tomsworld, Zooi, bordewolf, VeiligGlijden, specs, Kabuto en Johan hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belgische explosievenopruimingsdienst (DOVO) heeft de afgelopen dagen twee peperdure verkeerstellers aan diggelen geschoten. Agenten van de Brusselse politie hadden de dienst gewaarschuwd toen ze de kastjes aan een lantaarnpaal zagen zitten. Ze dachten dat het om een bom ging. De DOVO doorzeefde de kastjes met kogels.

Achteraf bleken het radarkastjes te zijn waarmee het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) het aantal voertuigen en hun snelheid wilde meten. Het instituut zei in de Belgische krant Gazet van Antwerpen donderdag dat het fotootjes van de kastjes naar de plaatselijke politie had gestuurd om vergissingen te voorkomen. Dit mocht echter niet baten. "Wij doen al metingen sinds begin oktober en op elk bakje staan een sticker en telefoonnummer van ons instituut", zegt Mieke Schevelenbos van het BIVV verbaasd. De belgenmop komt op een moment dat de politie de jacht heeft geopend op vernielers van flitspalen.