Voorschotense jeugdcrimineel ontsnapt

Elquinto en Faculty hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Voorschoten is geschokt gereageerd op de ontsnapping van een 15-jarige Marokkaanse jongen uit het 'Jongeren Opvangcentrum' in Amsterdam. De knaap is verantwoordelijk voor een groot aantal delicten in Voorschoten waaronder ernstige bedreiging, seksuele intimidatie, afpersing, aanranding en diefstal. Tientallen jongeren zijn doodsbang voor de puber.

De jongen werd eind september samen met een vriend gearresteerd voor een relatief klein vergrijp. Na de aanhouding stroomden plotseling de aangiften binnen: de twee jongens bleken maandenlang tientallen jongeren in hun woonplaats te hebben geterroriseerd.

De 15-jarige knaap wist afgelopen maandagnacht het raam van zijn cel te forceren, klom op het dak van de inrichting en wist vervolgens ongemerkt van het terrein af te komen, meldt de directeur van de strafinrichting. Voor het raam zaten geen tralies. Ouders van slachtoffers zijn gisteren door de gemeente Voorschoten telefonisch op de hoogte gebracht van de ontsnapping. Burgemeester Verver van Voorschoten meldt dat de politie in het dorp 'op alle voor de hand liggende locaties' zoekt naar de voortvluchtige jongen.