Robot vervangt receptioniste

ikke_ook submitte dit volledig herschreven bericht:

In Londen begint volgende week een robot aan haar baan als receptioniste in een hotel. De robot is gemaakt door masterstudenten van de opleiding Mechanische Techniek. De robot Inkha, wat staat voor Interactive Neurotic King's Head Assembly, werd al eerder aan het publiek getoond. Vanaf volgende week kun je haar dus echt tegenkomen in het hotel.

De robot is niet meer dan een mechanisch hoofd met felrode siliconenlippen op een blok. Dankzij cameraatjes kan ze anticiperen op de omgeving. De robot kan erg veel, zo kan ze mensen de weg wijzen, haar mening geven over het weer, complimentjes maken over kleding van gasten en ook kan ze voorover of achterover buigen als een gast dichterbij komt.

Dit alles gebeurt door 9 motortjes die gekoppeld zijn aan een kleine laptop. De meeste mensen die aan de receptie komen vragen de weg, aldus Ann Ainslie die de receptiedienst onderzoekt en runt. Als ze even niks te doen heeft verveelt ze zich en dat vertelt ze dan ook.

Het eerste idee voor de robotreceptioniste kwam in 2001. Nu, ruim 2 jaar later, kan de 12.057 euro kostende robot eindelijk aan het werk.