Kitesurfer overleden op de Maasvlakte

McGuyver, JH, J-rom, bordewolf, Danny, zildjian, FrEeZzE en Werik hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisterenmiddag is een 41-jarige man om het leven gekomen tijdens het kitesurfen op het Noordzeestrand bij de Maasvlakte. De man kwam om het leven doordat hij de controle over zijn vlieger verloor en tegen een houten paal op het strand werd geslingerd. Inzet van de traumahelicopter mocht niet meer baten. De houten paal maakt onderdeel uit van de afzetting van een naastgelegen beschermd vogelgebied.

Op deze site staan foto's van Ronald Verspoor, zoals de overleden man heette, en een ooggetuigenverslag. Ook is er een condoleanceregister ingericht.

Volgens ex-voorman van de Nederlandse Kitesurf Vereniging Hans Konermann is iedereen geschokt door deze gebeurtenis. Konermann zegt dat Verspoor een kitesurfinstructeur uit Spijkenisse was. Ooggetuigen vertelden hem dat het ongeval binnen een paar seconden gebeurd was. Het gebeurde toen hij nog op de wal stond. Waarschijnlijk heeft hij een fout gemaakt toen hij zijn board wilde pakken. Opeens werd zijn vlieger door de wind gegrepen en werd hij tegen de paal gesmeten.