Tuf Tuf Club veroordeeld tot boete

Hoeck had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 37-jarige Frank Jacobs van de internetsite Tuf Tuf Club, is veroordeeld tot 2.000 euro boete wegens belediging van de landelijke verkeersofficier van justitie Koos Spee. Bovendien kreeg Jacobs een voorwaardelijke werkstraf van 80 uur.

Jacobs publiceerde op zijn website een poster, waarop Spee werd voorgesteld als Adolf Hitler. Verder plaatste hij foto's van agenten die snelheidscontroles hielden en noemde hij die ''doodrijders, matennaaiers, gluiperige graaiers en volksverraders''. De Tuf Tuf Club-voorzitter zei tegen de rechter dat het ''satire'' betrof, maar daar ging de rechter niet in mee.

Volgens de persofficier mag Jacobs best commentaar hebben op de verkeerscontroles, maar moet hij zich niet te buiten gaan aan beledigingen. Ook de officier van justitie zei dat persvrijheid geen vrijbrief is voor belediging van ambtenaren in functie.

Reactie 19:20

In een reactie laat Jacobs weten dat hij nooit beschuldigd is geweest van het plaatsen van een affiche met Spee als Hitler. ''Dit is een ernstige vergissing; dat affiche heeft nooit op onze site gestaan, maar was naar Spees huisadres gestuurd. Ik noch de Tuf Tuf Club is hier ooit van beschuldigd''.