IndiŰr beweert 68 jaar niet te hebben gegeten

Een 76-jarige man uit India beweert dat hij de laatste 68 jaar van zijn leven heeft overleefd zonder te eten, te drinken en zich te ontlasten. De doktoren, die niet in staat zijn om de man als bedrieger te ontmaskeren, zijn verbijsterd.

Prahlad Jani, een religieuze hindoe, heeft de medische uitdaging aanvaard en liet zich 24 uur per dag onder cameratoezicht plaatsen in het Sterling ziekenhuis van Ahmedabad, de hoofdstad van Gujarat. Het onderzoek dat 10 dagen duurde werd gevolgd door 40 doktoren.

Tegenover deze medische test staat dat op geen enkele manier kan onderzocht worden wat Jani de laatste 68 jaar heeft gedaan. "Hij toonde tekenen van urinevorming die terug werd geabsorbeerd door de wand van zijn blaas. De medische raad had geen enkele wetenschappelijke verklaring voor dat feit", verklaarde neuroloog Sudhir Shah.

Jani verklaarde dat hij is gezegend door de goden en dat hij naar hun oproep had geluisterd toen hij acht jaar was. Hij kreeg het levenselixir door een gat in zijn gehemelte, wat hem toeliet te leven zonder voeding of water. Jani heeft zaterdag het ziekenhuis verlaten en heeft zich teruggetrokken in een grot in de woestijn van de naburige staat Rajasthan.

Het ziekenhuis hoopt Jani te kunnen testen op het gat dat hij heeft tussen zijn mond en zijn neus. Dokter Shah zei dat het hospitaal meer dan een jaar heeft nodig gehad om Jani te overtuigen zich onder toezicht te plaatsen. De dokter wou dat Jani zich onderwierp aan tests van de NASA omdat zijn gave praktisch zou zijn voor astronauten.