Ramkraak op Schiphol-Oost

Zondagavond waren er minimaal drie mensen betrokken bij een mysterieuze ramkraak op het bedrijfsterrein Schiphol-Oost. Het alarmsignaal van een bedrijf in computeronderdelen ging af toen er een busje inreed op de deur van het gebouw. Toen onbewapende medewerkers van een particulier beveiligingsbedrijf kwamen kijken wat er aan de hand was, betrapten ze een aantal mensen met bivakmutsen die de deur aan het forceren waren.

De medewerkers riepen onmiddellijk de hulp in van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol, maar toen ze arriveerden, staken de overvallers net het busje in brand en vluchtten ze weg in twee auto's. Politie en Marechaussee in de omgeving zetten de achtervolging in, maar de daders wisten te ontkomen. De politie heeft geen kentekens kunnen noteren en het busje bleek eerder deze maand te zijn gestolen.

Gezien het professionele karakter van de ramkraak stelt de Marechaussee een diepgaand onderzoek in. Volgens een woordvoerster van de Marechaussee is het niet bekend of er buiten computeronderdelen nog ander gevoelig materiaal lag opgeslagen in het gebouw. Ook is het niet bekend of de daders nog spullen hebben weten te bemachtigen.

Met dank aan Werik voor het herschrijven van dit bericht!