Topsport krijgt extra geld van kabinet

Staatssecretaris Ross van Volksgezondheid trekt alsnog negen ton extra geld uit ter ondersteuning van topsporters. De uitbreiding van het budget was noodzakelijk, omdat steeds meer Nederlandse sporters in de wereldtop vertegenwoordigd zijn.

Wanneer dit niet gebeurd was, zou de subsidiepot waarmee de topsporters financieel worden ondersteund, opgedroogd zijn. Dan had de sportkoepel NOCNSF vlak voor de Spelen van Athene het budget moeten korten van het aantal sporters met een A-status of snijden in hun vergoedingen.

"Het is fantastisch dat we de huidige situatie in 2003-2004 nu kunnen continueren", zo zei Marcel Sturkenboom, binnen NOCNSF verantwoordelijk voor de topsport, in een reactie op het nieuws. "Ook met het oog op de Spelen is dat erg belangrijk. We hebben nu ook tijd gewonnen om over de invulling van de regeling na 2004 te overleggen. In de tijd dat de sport op alle fronten hard wordt aangepakt, laat de staatssecretaris zien dat het haar wat waard is goed met ons in overleg te blijven."

Na 2004 zal duidelijk moeten worden wie met recht aanspraak kan maken op gelden uit het Fonds.

_
Wil je discussiëren over alle mogelijke sporten? Dat kan in het mooie sportforum dat FOK! rijk is!