Bill Gates 's-werelds meest gulle gever

Bill en Melinda GatesHet Amerikaanse weekblad Business Week heeft een lijst gepubliceerd van de grootste filantropen - de grootste gulle gevers - ter wereld. Het is geen verrassing dat de (vermoedelijk) rijkste man ter wereld, Bill Gates, de oprichter van Microsoft, op de eerste plaats staat.

Gates gaf in de periode 1999 tot 2003 samen met zijn vrouw Melinda maar liefst 23 miljard dollar aan goede doelen. Deze doelen richten zich met name op onderwijs en zorg. Het totale vermogen van Bill Gates wordt op 46 miljard dollar geschat.

Op de tweede plaats staat Gordon Moore, mede-oprichter van Intel, met zeven miljard dollar. Zijn vermogen wordt geschat op 5 miljard dollar, wat betekent dat hij de afgelopen jaren bijna anderhalf keer zoveel aan goede doelen heeft geschonken. George Soros, een bekende investeerder, neemt de derde plek in de lijst Business Week in. Van zijn vermogen ging bijna 5 miljard naar goede doelen.

Andere bekende namen in de lijst zijn die van Michael Dell (oprichter van Dell), Ted Turner (oprichter van CNN), Michael Bloomberg (burgemeester van New York), Warren Buffet (zakenman) en James Clark (oprichter van Netscape).