Al-Qaeda geeft verklaring over Istanbul

Al-Qaeda heeft vanochtend een verklaring gegeven voor de twee zelfmoordaanslagen die gisteren Istanbul troffen en die aan zeker 27 mensen het leven kostte en 450 gewonden veroorzaakte.

Op de islamitische website al-Mujahidoun, welke al eerder communiques van al-Qaeda publiceerde, staat te lezen dat de 'Abu Hafz al-Masri Brigades', een onderdeel van al-Qaeda, bewust de Britse belangen in Turkije heeft aangevallen. Dit om ''de vrede van Groot-BrittanniŽ te vernietigen die strijdt tegen de islam''.

''In Turkije heeft de voorhoede van de Abu Hafz al-Masri Brigades de Britse consul Roger Short als doelwit gekozen wegens zijn uitgebreide ervaring in het bestrijden van de islam en omdat hij wordt beschouwd als het brein van de Britse politiek in de regio omvattende Irak, SyriŽ, Turkije en Iran. Onze voertuigen van de dood troffen het consulaatsgebouw. Wat betreft het Britse bankfiliaal, dat is een bastion van de Britse economie en laat het Groot-BrittanniŽ en zijn volk duidelijk zijn dat de alliantie met Amerika het geen welvaart of veiligheid zal brengen'', aldus de verklaring.