[update] Klopjacht op daders moord scholiere

De regiopolitie Gelderland-Midden is een ware klopjacht begonnen om de dader(s) van de lugubere moord op de 16-jarige Nijmeegse scholiere Maja Bradaric te kunnen opsporen. De 4vwo-leerlinge van het Dominicus College werd afgelopen maandagavond vermoord en vlak daarna achter de Waal, in het afgelegen polderlandschap tussen de Lent en Bemmel door de moordenaar(s) in brand gestoken.

Het verkoolde lichaam van het uit Bosnië afkomstige slachtoffer werd eergisteren door het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk aan de hand van een gebitsreconstructie geïdentificeerd. Maja was enig kind en sprak uitstekend Nederlands. Haar computer is voor technisch onderzoek door de politie meegenomen. Vermoed wordt dat ze met iemand gechat heeft.

De ouders van het slachtoffer verkeren in shocktoestand, en ook op de school van het slachtoffer is de ontreddering groot. Vriendinnen van Maja omschrijven haar als een ''heerlijk spontaan kind'', die voor iedereen klaar stond. ''Ze was altijd vrolijk, vlot, leuke kleren aan, gezellig en zo lief ook. Een echt schatje, een lachebekje''.

Wat zich in de spookachtige omgeving tussen Lent en Bemmel heeft afgespeeld, is onbekend. Nabij een zandafgraving werd het lijk van Maja tegen een struik in brand gestoken. De dader(s) moet haast wel in de omgeving bekend zijn geweest. Vooral in het donker is het gebied een labyrint van kleine, smalle dijkweggetjes.

Het originele bericht werd om 10.27 uur geplaatst

Update 16.16
Diverse bronnen hebben bevestigd dat de politie in deze zaak enkele verdachten heeft aangehouden. Het zou gaan om leeftijdsgenoten van het 16-jarige meisje.