Eminem beschuldigd van racisme

SvenvdVeen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rapper Eminem wordt beschuldigd van racisme, nadat een Amerikaans muziekblad 10 jaar oude opnamen heeft gevonden waarop de zanger zwarte vrouwen aanvalt. De nummers werden dinsdag op een persconferentie door The Source magazine ten gehore gebracht.

Het blad zegt dat de opnamen stammen uit 1993, toen Eminem 21 jaar was. De zanger rapt over zijn slechte ervaring met een zwarte vriendin en waarschuwt voor de gevaren van een relatie met zwarte vrouwen. "Blacks and whites they sometimes mix / but black girls only want your money cause they're dumb chicks." Hij vervolgt: "Don't date a black girl / if you do it once you won't do it twice. Black girls are dumb, and white girls are good chicks."

Eminem heeft inmiddels in een verklaring toegegeven de rapper van de nummers te zijn, maar zegt dat de nummers in zijn tienertijd zijn opgenomen, een fout van een onvolwassene. "De opnamen die vandaag zijn afgespeeld heb ik uit kwaadheid, stomheid en frustratie gemaakt toen ik een tiener was. Ik had net gebroken met mijn vriendin, een African-American, en ik reageerde als het woedende, stomme kind dat ik was. Ik hoop dat de mensen het nemen als de domheid die het was, niet voor wat iemand nu denkt," aldus Eminem in de verklaring.

Ook haalt Eminem een langlopende vete aan tussen medeeigenaars van The Source Raymond 'Benzino' Scott and Dave Mays, om hiermee aan te tonen dat ook de vondst van de opnamen hiertoe behoort. Het blad heeft echter aangegeven dat kopieën van de opnamen waarschijnlijk bij het februari-nummer zullen worden gevoegd.