Opnieuw veel doden bij aanslagen in Irak

Irak Naast de bloedige aanslagen in Turkije van vandaag zijn er ook in Irak diverse aanslagen gepleegd. Zo kwamen erdoor een explosie bij de kantoren van de Patriottische Unie van Koerdistan (PUK) in de Noord-Iraakse stad Kirkuk zeker vier mensen om het leven, waaronder wie twee kinderen. Daarnaast raakten ook 37 personen gewond.

Een politiewoordvoerder zegt er "honderd procent" zeker van te zijn dat het om een zelfmoordaanslag gaat met een autobom. De auto explodeerde bij een controlepost op 200 meter afstand van het kantoor van de PUK, een van de twee belangrijkste Koerdische partijen.

Gisterenavond was ook een kantoor van Iraakse bestuurders in de stad Ramadi het doelwit van een aanslag met een autobom. Een ziekenhuismedewerker vertelde tegenover de pers dat hierbij zeven mensen om het leven zijn gekomen. Andere medische bronnen spraken van twee doden en twaalf gewonden.

Verder bevestigde een Amerikaanse militaire woordvoerster vandaag het bericht dat in Ramadi een aanslag met een autobom is gepleegd, maar deed er verder geen mededelingen over.