[update] Oranje boycot pers na winst

De spelers van het Nederlands elftal weigerden vanavond na de wedstrijd tegen Schotland met de pers te praten.

Toen na de wedstrijd NOS Radio-journalist Rob Fleur de spelers vragen stelde, kreeg hij geen antwoord. Kort daarna verdwenen de spelers naar de kleedkamer. Ook SBS6-commentator Hans Kraaij Jr. werd niet aangedaan voor een interview.

De actie is een bewuste persboycot naar aanleiding van de commotie die is ontstaan nadat Henk Spaan in zijn column in het Parool spelers van het Nederlands elftal ervan beschuldigde na de verloren wedstrijd in Schotland een feest te hebben bezocht.

Dick Advocaat liet na afloop zowel aan SBS6 als aan de NOS in een commentaar weten begrip te hebben voor de actie van de spelers en vergeleek de communicatie van Oranje met de minieme communicatie van de Schotten: "Als je ziet wat men in het buitenland voor zendtijd geven aan de pers: Vogts de laatste tien dagen twee keer tien minuten met twee spelers er bij. Wij zijn Šltijd present, maar het wordt gewoon niet gewaardeerd. Dus dan kan ik best begrijpen dat ze nu zeggen: 'tot de volgende keer'."

Nederland won vanavond in de Amsterdam Arena met 6-0 van Schotland en stelde daarmee een plaats op het EK volgend jaar in Portugal veilig.


Dit bericht is voor het laatst bewerkt om 23:27