Afranseling gefilmd door scholieren

kyoko8483, Arno, Moosie, ODF en x-Wave-x hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft vandaag bevestigd dat twee jongens de afranseling van een 16-jarige Almeerse schoolgenoot hebben vastgelegd op film. Samen met een derde jongen, die de vechtpartij uitlokte, monteerden de filmers een rapnummer onder de beelden. Het drietal verspreidde de twee minuten durende videoclip vervolgens op de school waar allevier de jongens in de bovenbouw zitten, het Oostvaarders College in Almere.

Schooldirecteur M. Blijboom legde uit dat de vechtpartij voortkwam uit een ruzie van één van de daders met het slachtoffer. De twee andere jongens zagen dit gebeuren en besloten het gevecht op te nemen met een videocamera. Ook andere leerlingen waren betrokken bij de afranseling.

Geen vervolging voor daders

Het slachtoffer, die bij de vechtpartij enkele lichte verwondingen in zijn gezicht opliep, heeft geen aangifte gedaan van mishandeling. Daarom heeft het Openbaar Ministerie besloten om de daders niet te vervolgen. "Als het slachtoffer het niet erg vindt, vinden wij het ook niet erg," aldus een woordvoerster van de politie.

De vechtpartij vond al plaats in september maar de school wilde er eerder geen ruchtbaarheid aan geven. "Wij kregen de clip onder ogen en hebben direct de politie gebeld. Samen met de politie, de daders en hun ouders en het slachtoffer met zijn ouders, zijn we in gesprek gegaan. Dat ging goed. Inmiddels is alles uitgepraat en zijn de vier jongens zelfs bevriend geraakt," vertelde Blijboom. De school heeft de drie daders voor vijf dagen geschorst.