[update] 'Oranje-spelers aanwezig bij feest na nederlaag'

ROLLENDE_BABBA, -=[Edstasy]=-, Sjaak, snowfalcony en NLBADBOY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Columnist Henk Spaan meldt vandaag in Het Parool dat een groot deel van de spelers van het Nederlands voetbalelftal afgelopen zaterdagnacht op een feest aanwezig is geweest. De spelers zouden rond drie uur de Amsterdamse Passengers Terminal zijn binnengekomen, waar op dat moment een feest gaande was.

Naar verluidt zou de tienpersoonstafel al maanden van te voren zijn gereserveerd. Ook Andy van der Meyde, die gisteren tijdens een persconferentie flauwviel, zou bij het feest aanwezig zijn geweest.

De KNVB heeft laten weten niet van het feest op de hoogte te zijn geweest. Na het verlies tegen Schotland hadden de Oranje-spelers tot zondagavond vrijaf gekregen.

Update 15:35
Entertainment & mediabedrijf ID&T, de organisator van het in de column van Henk Spaan genoemde evenement Convertible, zegt in een reactie dat het nimmer informatie over (vip)bezoekers van haar evenementen verstrekt. Wel deelt ID&T mee dat van de door Spaan genoemde reservering van een VIP-tafel door spelers van het Nederlands Elftal geen sprake is. Er is door ID&T aan de heer Spaan ook geen informatie verstrekt.

Update 17:30
Andy Van der Meyde heeft laten weten dat hij zaterdagnacht absoluut niet op een feest is geweest. Hij beschouwt deze leugen als uitermate grievend en is stomverbaasd dat dit als feit wordt beschouwd. Van der Meyde besluit na het duel met Schotland welke juridische stappen hij tegen Het Parool zal ondernemen. Ook de KNVB bekijkt of ze juridische stappen tegen Henk Spaan en/of het NOS Sportjournaal zal ondernemen.

Radio 3FM riep vandaag mensen op, die op op het feest waren, om bekend te maken welke spelers er aanwezig waren.