Efteling stelt plannen voor vakantiepark uit

Eftelinger en Airwave hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het zal nog even duren voordat het vakantiepark Droomrijk daadwerkelijk bij de Efteling gebouwd zal worden. De Raad van State heeft geen toestemming gegeven voor de wijziging van het bestemmingsplan die voor de bouw van het vakantiepark nodig is. De Efteling schuift het park nu op de lange baan. Er wordt wel gezocht naar alternatieven voor een verblijfsaccommodatie.

In het Droomrijk zouden 3600 mensen kunnen overnachten. Het gebied waar het park moet komen wordt echter al sinds september bezet door actievoerders van GroenFront. Zij zijn tegen de grootschalige bouw van vakantiehuizen omdat het bos grote natuurwaarde heeft. Het is onduidelijk of de actievoerders van GroenFront nu vertrekken. De woordvoerder van de groep was maandagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens directievoorzitter R. van der Zijl van De Efteling betekent uitstel van de plannen voor het Droomrijk geen afstel. "Er is sprake van een technische fout bij de wijziging van het bestemmingsplan. We beginnen opnieuw en zorgen dat het dan wel volgens alle regels gaat."