Twee jaar celstraf geëist tegen Godett

Gisteren heeft de officier van justitie tegen de Antilliaanse politicus Anthony Godett, leider van de regeringspartij Frente Obrero (FOL), twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf geëist. Het Openbaar ministerie (OM) verdenkt Godett van oplichting, valsheid in geschrifte en het aannemen van smeergeld.

Godett werd, samen met Nelson Monte, Eugene Middelhof en voormalig gedeputeerde van Toerisme van de regeringspartij PNP, Ramon Chon op zes april gearresteerd. Echter na vier weken, een dag voor de parlementsverkiezingen op de Antillen, kwam Godett op vrije voeten. Zijn partij won die verkiezingen, maar Godett kon geen premier worden vanwege het strafrechtelijk onderzoek. Daarom werd zijn zus Mirna benoemd tot minister-president, terwijl Anthony haar voornaamste adviseur bleef.

De arrestatie volgde op een twee jaar durend onderzoek van het OM naar fraude en corruptie bij verschillende overheidsbedrijven. Volgens Mirna Godett was er sprake van een politiek proces, gericht op het ondermijnen van de politieke macht van Frente Obrero. "Wie dat niet ziet, is blind", aldus Mirna Godett. De Antilliaanse justitie verwees de aantijgingen destijds resoluut naar het rijk der fabelen.