Sluipschutter VS schuldig bevonden

In de Amerikaanse plaats Virginia Beach is één van de twee sluipschutters, John Allen Muhammed (42), schuldig bevonden aan het vermoorden van willekeurige mensen in en rond Washington, een jaar geleden.

De sluipschutter zou samen met zijn 18- jarige handlanger Lee Boyd Malvo vanuit een auto negentien mensen hebben beschoten. Het proces tegen de jongste van de twee verdachten was vorige week begonnen. Lee Boyd Malvo ontkende voor aanvang van het proces alle aantijgingen. Malvo verklaarde tot drie keer toe onschuldig te zijn. Malvo staat terecht voor terrorisme, moord en onwettig wapengebruik. Het duo schoot dertien mensen dood en verwondde er diverse.

De sluipschuttersmoorden hielden het oosten van de Verenigde staten wekenlang in de ban. Het duurde meer dan drie weken voor de Malvo Muhammed konden worden opgepakt. Ze hadden speciaal voor hun sluipmoorden een auto verbouwd van waaruit ze van grote afstand op onschuldige mensen schoten.

Tegen Malvo zijn twee aanklachten wegens moord ten laste gelegd en overtreding van de wapenwet. Beide schutters kunnnen de doodstraf krijgen.