Oproep tot e-mailbom voor Pim Fortuyn-zaal

Arno en PIM4EVER hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tumult rondom de mogelijke komst van een Pim Fortuyn-zaal in het gebouw van de Tweede Kamer. Kamerlid Joost Eerdmans is van mening dat de geestelijk vader van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) 'een blijvende herinnering' verdient. Zijn partij de LPF vindt het dan ook 'ronduit teleurstellend' dat de kunstcommissie van de Tweede Kamer de komst van een Pim Fortuyn-zaal in het parlementsgebouw blijft tegenhouden. Eerdmans heeft daarom alle Nederlanders opgeroepen om een e-mail naar de Tweede Kamer te sturen, uit protest tegen het advies van de kunstcommissie.

Eerdmans zegt dat de komst van de zaal geblokkeerd wordt, omdat de kunstcommissie vindt dat alleen oud-Kamerleden hun naam aan een zaal kunnen geven. Volgens Eerdmans is dat geen steekhoudend argument, omdat de vermoorde politicus op 15 mei 'postuum' in de Kamer is gekozen. Toch blijft de meerderheid van de Tweede Kamer teruggrijpen op een strikte naleving van de regels. "Ik kan me niet voorstellen dat we geen uitzondering kunnen maken voor Fortuyn", zegt Eerdmans. "Het is een eerbetoon aan de 1,6 miljoen mensen die op Fortuyn hebben gestemd."

Volgende week woensdag zal er door het presidium van de Tweede Kamer een definitief besluit worden genomen over de Pim Fortuyn-zaal. Deze zou in een nieuwe aanbouw moeten worden gevestigd. Vooralsnog zijn enkel de D'66 en LPF het eens met Eerdmans. Eerdmans denkt dat met behulp van een e-mail bombardement zijn collega-Kamerleden in zullen zien dat Fortuyn een zaal verdient.