Leden vriendengroep plegen zelfmoord

In het Duitse dorpje WaldmŁnchen, in de vrijstaat Beieren, hebben de afgelopen maand drie jongeren zelfmoord gepleegd of proberen te plegen nadat ťťn van hun vriendinnen spoorloos verdween.

De 20-jarige Mareike verdween vier weken geleden spoorloos nadat ze een feest bezocht had. Hoewel de politie een zoekactie met honden en helicopters startte, is de jonge vrouw nog steeds niet gevonden.

Enkele dagen later verhing de 15-jarige Nina zich met een hondenriem in het ouderlijk huis. Volgens een vriend was ze na het verdwijnen van haar vriendin erg veranderd. Twee dagen later werd de 22-jarige Rafael dood in zijn auto aangetroffen. Hij was gestikt door de uitlaatgassen van zijn wagen. Drie dagen geleden sneed de 17-jarige Nadine haar polsen door, zij kon op het laatste moment gered worden. Ook Nadine was een goede vriendin van de verdwenen Mareike.

De politie staat voor een raadsel, maar houdt rekening met twee theorieŽn. Het is mogelijk dat Mareike overleden is aan een overdosis drugs en dat haar vrienden haar lijk verstopt hebben. Mogelijk kunnen zij deze daad niet verwerken. Ook sluit de politie niet uit dat de jongeren onder invloed van een sekte staan.