Man legt illegaal bospad aan

Piet Smulders uit Lelystad-Haven heeft, tot grote woede van Staatsbosbeheer, op zijn eigen houtje een bospad van meer dan een kilometer aangelegd in het Hollandse Hout. Smulders kapte illegaal vele tientallen bomen, om ruimte te maken voor zijn eigen bospaadje. Bij het paadje heeft hij een bordje met de naam Smulderspad geplaatst.

Volgens boswachter Leo Smits is Smulders compleet gestoord: ''Hij is dolgedraaid, die man. Voor onze eigen veiligheid hebben we maar officieel aangifte gedaan. Het ene moment is hij prima aanspreekbaar, maar het andere moment bedreigt hij ons'''. Inmiddels claimt Staatsbosbeheer al 6.000 euro van Smulders. Smits: ''Je staat echt raar te kijken. Hij heeft bijvoorbeeld 90 beuken doorgezaagd. Het zand op zijn paadje heeft hij gestolen van ons officiële pad, dat er vlak naast ligt. Met een emmertje heeft hij het zand eraf geschraapt en voor zijn eigen pad gebruikt. Als die man doorgaat met bomen omzagen, hebben we in een mum van tijd geen bos meer''.

Smulders geeft toe dat hij al drie jaar bezig is met het aanleggen van zijn eigen paadje omdat Staatsbosbeheer ''nalatig'' is in het onderhouden van goede paden. Volgens hem is er behoefte aan gescheiden paden voor wandelaars, ruiters en mountainbikers. ''Ik wandel graag, maar je kan tot sint-juttemis wachten totdat er goede paden zijn. Dus ben ik zelf maar begonnen''.