Ouder echtpaar rijdt opzettelijk het water in

Arno had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandagmorgen is een ouder Voorburgs echtpaar doelbewust met hun auto de Vliet in gereden. Met de woorden 'We zijn ziekelijk, laat u ons maar' werden mensen die het water in waren gesprongen en tweetal probeerden te redden weggewuifd. Vervolgens verdween de auto onder water.

Een ooggetuige, die de auto had zien staan op de Elzenlaan, verklaarde emotioneel: "Ik had geen idee waar de bestuurder op stond te wachten, maar opeens gaf hij een dot gas en reed zo de Vliet in. Een end hoor, want de auto dreef zowat aan de overkant."

Reddingspogingen van verschillende mensen, waaronder een wegwerker, mislukten. "Ze wilden niet gered worden. Dat was voor iedereen wel duidelijk. De tijd en de mogelijkheden waren er wel, want de auto heeft nog best een poosje gedreven", aldus een collega van de wegwerker.

Een automobilist moest vol in de remmen door de actie. De auto van het echtpaar schoot zo plotseling de weg op dat het niet veel scheelde of hij had de andere auto geschept.

Tien minuten nadat de auto het ruime sop had gekozen slaagden duikers er in de 77-jarige man en zijn 76-jarige vrouw, die beide nog in leven waren, uit de auto te bevrijden. De politie laat weten dat het echtpaar in het ziekenhuis ligt, en wordt beademd. De toestand van het tweetal is kritiek.

Veel mensen die het voorval zagen kunnen nog maar nauwelijks geloven wat er gebeurde.
Voorburger RenÚ van Stoltz, woonachtig aan de Watertorenlaan, pal aan de Vliet, op circa tien meter van de plek waar de auto naar de donkere diepte zakte, zag het ongeluk vanaf zijn kamer gebeuren: "Toen een zwemmende man de wagen naderde, stak de bestuurder opeens zijn arm uit het raam en maakte een afwerend gebaar. Zo van: laat mij maar met rust. Ik kon hem heel goed zien want de auto was een kwart slag gedraaid. Wat me nog het meest opviel waren de ruitenwissers achter op de auto. Die gingen maar heen en weer. Dat was heel luguber. Oh, en natuurlijk de open raampjes, al wist ik toen nog niets van hun plannen."