Restaurant aangeklaagd na condoom in soep

Een Amerikaanse vrouw heeft een restaurant aangeklaagd nadat ze in februari een opgerolde condoom uit haar soep oplepelde.

De vrouw at de soep in het McCormick & Schmick's Seafood Restaurant in Irvine, Californië. Ze was lekker aan het eten toen ze in een stuk rubber beet. Nadat ze het had uitgespuugd bleek het te gaan om een condoom.

De 48-jarige vrouw is sinds het etentje onder behandeling geweest van een psychiater en heeft medicatie voor depressies en angststoornissen gehad. Ze heeft het restaurant aangeklaagd wegens nalatigheid en het met opzet toebrengen van emotioneel leed.

McCormick & Schmick's heeft zelf het bedrijf aangeklaagd waarvan men de schelpdieren die in de soep zaten had betrokken. De rechter heeft die klacht echter verworpen. Volgens het restaurant zelf is het bedrijf niet de bron van de condoom. "Of het kwam van de vier vrouwen zelf of het is als grap door een andere bezoeker in de soep geworpen," aldus de advocaat van het restaurant. Volgens hem was de condoom ongebruikt. De vrouwen hebben zich echter wel laten testen op HIV, maar hebben de ziekte niet.