Fok!ker bezoekt heuvel zonder zwaartekracht

In Frontier magazine heeft enige tijd geleden een artikel gestaan over een mysterieuze heuvel in Duitsland. Op die heuvel zou de zwaartekracht omgedraaid zijn. Een 20-jarige Fok!ker (rongvk) en drie vrienden zijn daar heengereden, en er bleek inderdaad iets vreemds aan de hand te zijn.

"Ik dus met 3 andere jongens daar heen gereden (we hadden niks beters te doen) en toen we daar aankwamen kwamen we er dus achter dat wat in het artikel stond (we hadden allemaal ernstige twijfels na het gelezen te hebben), wanneer je auto halverwege de heuvel stilzet dan rolt ie naar boven, als je een balletje van de heuvel afrolt dan stopt die na een tijdje en dan rolt ie weer terug naar boven! Erg vreemd allemaal.", aldus Ron Geurts van Kessel uit Schaijk.

Ron, die Stads- en Streekontwikkeling studeert aan de HAS Den Bosch, zegt: "Ten tweede hadden we wel wat spullen meegenomen, ballen, knikkers dat soort zooi een fles water en een waterpas.. ook een videocamera, maar de accu had nog voor een paar minuten stroom kwamen we achter toen we daar waren. Ons eerste uitgangspunt was dat het een optische illusie was, daar gingen we van uit.. maar de weg liep gewoon naar beneden. Heel makkelijk, punt uit, dat was gewoon zo!"

De heuvel bevindt zich bij Bad Neuheim en zo kun je er komen: Autosnelweg Dortmund - Frankfurt, verder rijden richting Butzbach. Vlak voor Butzbach links en na nog geen kilometer weer rechts. Die weg zou de heuvels in moeten lopen. Weinig huizen en de weg loopt omhoog, dan een recht stuk weg van 500 meter dat naar beneden loopt, 8 km van Bad Neuheim.