"Met prins Friso gaat het goed"

Sinan / saban had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Prins Johan Friso is maandagmiddag voor het eerst in het openbaar verschenen sinds de affaire rond zijn verloofde Mabel Wisse Smit. In Noordwijk opende hij het derde Physics on Stage-festival, een evenement waarop docenten natuurkunde uit de hele wereld ervaringen en lesmaterialen uitwisselen.

Het was de eerste keer dat de prins zich publiekelijk vertoonde nadat bekend was geworden dat er geen toestemming voor zijn huwelijk met Mabel Wisse Smit zal worden gevraagd. De media waren dan ook massaal toegestroomd. Op vragen van journalisten vertelde hij niet meer dan "dat het goed gaat". Daar moesten de verslaggevers het mee doen.

Friso neemt vrijwel nooit publieke taken op zich. De prins zal dat na zijn huwelijk met Mabel helemaal niet meer hoeven doen, hij verdwijnt dan uit de lijn van troonopvolging en zal geen lid meer zijn van het Koninklijk Huis. Hij is nu nog derde in de lijn, na de baby van Willem-Alexander en Máxima, die over vijf à zes weken ter wereld zal komen. Volgens verscheidene bronnen is de prins van plan zijn huwelijk in april gewoon door te zetten.